W związku z wydłużeniem realizacji projektu „Gotuj po hiszpańsku II” ogłaszamy VII nabór. Zapraszamy osoby, którym nie udało się jeszcze wyjechać do Walencji na praktyki kulinarne!
Warunki są niezmienne (tak jak do tej pory), w rekrutacji mogą wziąć udział osoby:
– w wieku 18-35 lat
– zamieszkałe w woj. małopolskim
– niepracujące i nieuczące się
– mile widziane wykształcenie gastronomiczne lub posiadające predyspozycje do wykonywania zawodu kucharz
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
- I. PRZYGOTOWANIE DO WYJAZDU: (ok. 1,5 miesiąca)
– kurs języka hiszpańskiego
– zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego
– stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach
– ubezpieczenie
- W TRAKCIE POBYTU ZA GRANICĄ (2 miesiące)
– kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej
– kurs j. hiszpańskiego
– wyjścia integracyjno-kulturalne
– praktyki w hiszpańskich restauracjach
– bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania
– zakwaterowanie w apartamentach blisko centrum Walencji
– WIFI w apartamencie
– wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego
– kieszonkowe na wyżywienie
– karta miejska na transport lokalny
– 2 komplety ubrań roboczych
– dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ
– dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym
III. PO POWROCIE (do chwili znalezienia zatrudnienia)
– wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia
– warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
– płatne staże
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.
Pozdrawiam serdecznie
Anna Irzyk-Armata
Fundacja PROAKTYWNI
ul. Szlak 8a/5, 31-161 Kraków
tel: 12 200 21 77